top of page

Mijn naam is Karola Veldkamp, ik ben beeldend kunstenaar.

Van 1972 tot 1977 studeerde ik aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, waar ik eindexamen deed bij de afdeling beeldhouwen.

Naast het ontwikkelen van mijn vrije, autonome werk heb ik een groot aantal opdrachten uitgevoerd voor gemeenten (voornamelijk buitenbeelden), bedrijven en particulieren.

Van 1980 tot heden heb ik het kunstenaarschap altijd gecombineerd met het geven van cursussen beeldende vorming aan groepen belangstellenden.

karola-veldkamp-dar.jpg

Tijdens mijn studie kreeg ik door het open karakter van de Rietveld Academie de gelegenheid om met een grote verscheidenheid aan materialen te werken en kennis te nemen van de werkwijzen van de verschillende afdelingen van de academie. Hierdoor ontwikkelde ik een bedrevenheid in het gebruik en het samenbrengen van uiteenlopende materialen. Van deze verworven vaardigheden maak ik in mijn beroepspraktijk dankbaar gebruik.

 

Mijn vrije werk wordt gekenmerkt door een projectmatige aanpak. Voor ieder project gebruik ik andere materialen. Het werk ontwikkelt zich tijdens de uitvoering, er is nooit sprake van een op voorhand vastgelegde weg van het idee naar het uiteindelijke resultaat. Gedurende het maakproces onderzoek ik de mogelijkheden die zich aandienen. De ene keer volgen mijn handen het hoofd, de andere keer volgt het hoofd mijn handen. Op een gegeven moment word ik door het werk zelf geleid en meegenomen. Dat is het moment waarop ik weet en voel dat het proces de goede kant uitgaat.

 

Mijn ruimtelijk werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

bottom of page